Werkwijze

1. Aanmelding

Je kunt bij Praktijk Dams terecht zonder verwijsbrief van de huisarts. Aanmelden doe je via info@praktijkdams.nl of door het contactformulier in te vullen. Binnen twee dagen neem ik contact op voor een gratis telefonisch intake van 15 minuten. Hierna plannen we het intakegesprek.

Verslaving, suïcide gedachtes en borderline problematiek behandel ik niet binnen de praktijk. 

 

2. Intake

Tijdens de intake maken we kennis met elkaar. We kijken wat jouw hulpvraag is en welke problemen er spelen. Indien gewenst wordt er diagnostiek uitgevoerd om de klachten beter in beeld te krijgen. Tijdens de intake stellen we samen een behandelplan op. Dit is onze leidraad voor de behandelingen. Tijdens alle behandelafspraken zijn de algemene voorwaarden van toepassing.

 

3. Behandeling

Tijdens de behandelingen maakt Praktijk Dams o.a. gebruik van Cognitieve gedragstherapie, Interpersoonlijke Psychotherapie, IBCT Relatietherapie, Bokstherapie en Oplossingsgerichte therapie. We focussen hierbij op jouw gedachtes en vaste patronen. Ook kijken we naar wat er positief is en hoe we prettige emoties kunnen versterken. Na iedere behandeling volgt er eventueel een korte huiswerkopdracht.

 

Tarief

Vanaf 1 september 2023

Per consult á 60 minuten: 100 euro (BTW vrijgesteld) 
Zakelijk consult á 60 minuten: 100 euro (excl. BTW)

Avond/zaterdag consult á 60 minuten: 110 euro (excl. BTW)

Relatietherapie consult á 60 minuten: 120 euro (excl. BTW)

 

Bedrijfstrajecten: in overleg

Met bovenstaande tarieven blijven we bewust onder het NZA tarief van 124,74 euro zodat meer mensen bij ons terecht kunnen. 

 

Betaling

Na iedere behandeling of vóór aanvang van opdrachten voor bedrijven ontvang je digitaal een factuur met een betaallink. De factuur dien je binnen 14 dagen na factuurdatum te hebben voldaan.

De praktijk heeft ervoor gekozen geen contracten af te sluiten met zorgverzekeraars. Door het contracteren van zorgaanbieders krijgen zorgverzekeraars een negatieve invloed op de uitoefening van het vak. Dit gaat ten koste van een goede behandeling.

Op onze manier wordt de tijd daadwerkelijk aan de cliënt besteedt, staat privacy centraal en is er geen diagnose noodzakelijk. Hiermee valt de praktijk onder ongecontracteerde zorg en valt deze niet onder basis GGZ of gespecialiseerde GGZ. Gesprekken komen hierdoor niet in aanmerking voor vergoeding.

De psycholoog is gerechtigd de titel Psycholoog NIP te voeren. 

AGB Code praktijk: 94066970

AGB Code E.J. Dams: 94111857
NIP nummer: 232775

Mogelijkheden

Annulering

Bij verhindering dient de afspraak meer dan 24 uur van tevoren te worden afgezegd. Zegt u uw afspraak binnen deze termijn af dan wordt het consult in rekening gebracht ongeacht de reden.